مهریه به معنای مال منقول و یا غیر منقولی می باشد که هنگام نکاح مرد متعهد می شود که در هر زمان که زن اقدام که دریافت آن کرد به آن بپردازد. در این مقاله مهریه و انواع آن و همینطور پاسخ سوالات شما در رابطه با مهریه چیست را قرار داده ایم، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

انواع مهریه چیست

انواع مهریه چیست

همانطور که بالاتر گفته شد در پاسخ به سوال مهریه چیست میتوان گفت مهریه از ایام قدیم به ویژه در کشور های مسلمان وجود داشته است که در هر کشور انواع مهریه متفاوت بوده و شرایط و ضوابط درذیافت مهریه نیز متناسب با قوانین مربوط به همان کشور متغیر می باشد.

ماهیت مهریه چیست

مهریه میتواند مالی مانند طلا و سکه و همینطور غیر مالی مانند گل و.. باشد، لازم به ذکر است اگر میخواهید بعدا پشتوانه ای داشته باشید و یا مهریه خود را به اجرا بگذارید، در کشور ایران مهریه شما باید مالی و منقول باشد تا بتوانید آن را به اجرا گذاشته و از همسر خود دریافت کنید. اطلاعات بیشتر در رابطه با گرفتن مهریه را در مقاله اجراگذاشتن مهریه وکالت تهران مطالعه کنید.

حال که به سوال مهریه چیست پاسخ دادیم بیایید با انواع مهریه در جهان و انواع مهریه در اسلام آشنا شویم:

بهترین مهریه چیست” یکی از انواع مهریه مهر المسمی می باشد که در این نوع مهریه مال در حین عقد نکاح دایم، با توافق طرفین به عنوان مهریه زوجه تعیین می شود. بیشتر شاهد این نوع مهریه در کشور مسلمان ایران هستیم که بهترین مهریه تعریف شده است. پیشنهاد میشود حتما قبل از تعیین مهریه تحقیق در مورد مهریه و انواع آن را فراموش نکنید.

نوع دوم مهریه ، مهر المثل می باشد در این نوع مهریه بر اساس ماده 1100 قانون مدنی زمانی که مهرالمسمی مالیت نداشته یا ملک غیر باشد تعیین می شود. همینطور شرط تعلق مهر المثل زمانی می باشد که مهریه در حین نکاح دایم ذکر نشده باشد.

یکی دیگر از انواع مهر، مهر المتعه می باشد، در این مورد ماده 1093 قانون مدنی می گوید: هر گاه مهر در عقد ذکر نشده باشد و شوهر قبل از نزدیکی و تعیین مهر زن خود را طلاق دهد زن مستحق مهر المتعه است و اگر بعد از ‌آن طلاق دهد مستحق مهر المثل خواهد بود.

در این نوع مهر وضعیت مالی مرد برای کارشناسان مورد توجه قرار میگیرد و متناسب با وضعیت مالی مرد مهریه تعیین می شود.

اگر به دنبال وکیل خانواده در تهرانهستید در صفحه بهترین وکیل خانواده در تهران به شما کمک می کنیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. همه آنچه را که باید در مورد یک وکیل دعاوی خانواده بدانید را در اختیار شما قرار خواهیم داد.بهترین مشاوره حقوقی

انواع مهریه در قانون مدنی

انواع مهریه در قانون مدنی

یکی دیگر از انواع مهریه، مهر السنه می باشد که تعریف آن در قانون مدنی هنوز بیان نشده و برای دانستن معنی مهر السنه باید به تعاریف فقهی رجوع کنید.

مهر السنه مهریه حضرت فاطمه (س) می باشد و مقدار آن 500 درهم است. در صورتی که نوع مهر در سند نکاح شما مهر السنه درج شود، مهریه به نرخ روز محاسبه خواهد شد.

همینطور انواع مهریه متناسب با تعهدی که برای پرداخت آن، مرد هنگام نکاه می دهد متفاوت است، در این بخش انواع مهریه بر اساس تعهد پرداخت را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار داده ایم:

مهریه بر اساس اساس تعهد به نحوه پرداخت آن دو نوع می باشد، مهریه عند المطالبه که در مهریه عند المطالبه مهریه به محض مطالبه توسط زن باید به او پرداخت گردد.

اگر مرد استطاعت مالی پرداخت مهریه به صورت یکجا را نداشته باشد در این صورت می تواند با اثبات اینکه وضعیت مالی خوبی ندارد به دادگاه، اقدام به قسطی کردن مهریه و پرداخت آن طی مدت زمان مشخص شده نماید.

نوع دوم مهریه اساس تعهد به نحوه پرداخت آن مهریه عند الاستطاعه می باشد. برای گرفتن مهریه عندالاستطاعه زن باید توانایی مرد برای پرداخت مهریه را در دادگاه ثابت کند. چنانچه مرد از توانایی مالی برای پرداخت مهریه زن برخوردار نباشد ملزم به پرداخت مهریه نیست.

برای گرفتن مهریه خود باید ابتدا توسط دادگاه خانواده اقدام کرده و روند پرونده را طی کنید.

نقش مهریه در ازدواج چیست

نقش مهریه در ازدواج چیست

همواره مهریه در ازدواج نقش مهمی داشته و یکی از اصلی ترین شروط برای ازدواج می باشد که صداقت و محبت مرد را نشان می دهد، زن پس از نکاج میتواند به درخواست مهریه خود اقدام کند.

مهریه شرعی چقدر است

همانطور که بالا تر نیز گفته شد مهریه شرعی متناسب با وضعیت مالی مرد تعیین می شود، و در هر کشوری متفاوت می باشد.

حال ممکن است این سوال برای شما پیش بی آید که مهریه شرعی چیست، بر اساس قانون مهریه شرعی، زن مالک شرعی و قانونی مهریه می باشد و در صورتی می تواند مهر خود را دریافت نماید که از انجام وظایف خود در برابر همسر امتناع کند.
برای حفظ بنیاد خانواده و کاهش طلاق در کشور قانون جدیدی برای مهریه تصویب شده که به قانون مهریه ۱۱۰ سکه معروف است.

همینطور اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که نام دیگر مهریه چیست باید بگوییم نام دیگر مهریه در قرآن با عناوین صَدُقات و اجور در رابطه با کنیزان، صداق و فریضه به جای مهریه به کار رفته‌ است.

کمک گرفتن از یک وکیل طلاق می تواند سختی های این مسیر را بسیار کم تر کند، ضمن این که در صورتی که از وکیل طلاق کمک بگیرید، می توانید بدون حضور در دادگاه روند طلاق را طی نمایید که خود امری بسیار مثبت تلقی می شود. اگر به دنبال بهترین وکیلی طلاق هستید پیشنهاد میکنیم مقاله وکیل طلاق در تهران را مطالعه کنید.

حکم مهریه چیست

حکم مهریه چیست

در ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی بیان شده است که حکم مهریه «به مجرد عقد، زن مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بکند». در تبصره الحاقی اشاره می‌کند که چنانچه مهریه وجه رایج باشد، متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تعیین نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌شود محاسبه و پرداخت خواهد شد.

مگر اینکه زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری توافق کرده باشند، آئین‌نامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت دادگستری و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

پیشنهاد میکنیم برای گرفتن مهریه با یک وکیل مهریه رایگان مشاوره کنید تا بهترین راه و سریع ترین روش گرفتن مهریه را پیش روی شما قرار بدهد.

حق مهریه چیست

حق مهریه همان حقی است که زن بعد از عقد میتواند از همسر خود طلب کند، متناسب با نوع مهریه و شرایط تعهد در پرداخت مهریه حق مهریه متفاوت بوده و برای گرغتن و اجرا گذاشتن آن روش های متفاوتی پیش روی شما وجود خواهد داشت.

اگر به دنبال پایان نامه در مورد مهریه هستید این مقاله کمک زیادی به شما خواهد کرد.انواع مهریه چیست؟

مهریه انواع متفاوتی دارد که در این مقاله به صورت جامع انواع مهریه را توضیح داده ایمنقش مهریه در ازدواج چیست؟

همواره مهریه در ازدواج نقش مهمی داشته و یکی از اصلی ترین شروط برای ازدواج می باشد که صداقت و محبت مرد را نشان می دهد، زن پس از نکاج میتواند به درخواست مهریه خود اقدام کند.

همانطور که در قسمت های قبل، در تعریف مهریه چیست، توضیح داده شد، زن به محض وقوع عقد نکاح، مالک مهریه می شود و می تواند آن را مطالبه نموده یا در آن، تصرف نماید. به علاوه، این امکان نیز وجود دارد که زن، با رعایت شرایط بخشیدن مهریه، اقدام به بخشش مهریه خود، به شوهر نموده و او را از پرداختن مهریه، معاف نماید .

ماده 2 قانون نحوه محکومیت های مالی، اشعار می دارد: “هرکس، محکوم به پرداخت مالی، به دیگری شود، چه به صورت استرداد عین یا قیمت یا مثل آن، و یا ضرر و زیان ناشی از جرم یا دیه، و آن را‌ تادیه ننماید، دادگاه او را، الزام به تادیه نموده، و چنانچه، مالی از او در دسترس باشد، آن را ضبط و به میزان محکومیت از مال ضبط شده، استیفا می‌ نماید، و‌ در غیر این صورت، بنا به تقاضای محکوم له، ممتنع را در صورتی که معسر نباشد، تا زمان تادیه حبس خواهد کرد.”

ماده 22 قانون حمایت از خانواده، مقرر می دارد: “هرگاه مهریه، در زمان وقوع عقد، تا یکصد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد، وصول آن، مشمول مقررات ماده (2) قانون اجرای محکومیت های مالی است. چنانچه مهریه، بیشتر از این میزان باشد، در خصوص مازاد، فقط ملائت زوج، ملاک پرداخت است.”

بر این اساس، در صورت عدم استطاعت زوج، تنها به میزان صد و ده سکه از مهریه زن، ضمانت اجرای جلب را دارد. تا 110 سکه، عندالمطالبه لحاظ می شود و اثبات توانایی مالی مرد، برای پرداخت مازاد بر 110 سکه، بر عهده زوجه می باشد. همچنین، مردان می توانند با اثبات اعسار خود به دادگاه، اقدام به، قسط بندی مهریه نمایند. در صورتی که اقساط تعیین شده توسط دادگاه، برای پرداخت مهریه، سنگین باشد، مردان، می توانند با درخواست تعدیل اقساط مهریه از دادگاه، اقدام به متعادل کردن اقساط تعیین شده، از سمت دادگاه نمایند.

مهریه زن چیست؟
قانون مدنی در ماده ۱۰۸۲، زن را پس از جاری شدن صیغه عقد مستحق دریافت مبلغی به نام مهریه می داند که در شرع اسلام از آن به عنوان نشانه صداقت و مهر مرد یاد شده است. وکیل مهریه در سند ازدواج می تواند به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه مشخص شود.

زن در هر دو صورت می تواند صداق را از شوهر خود طلب کند. در مهریه عندالاستطاعه، بایستی توانایی مالی مرد برای پرداخت مهریه توسط زن اثبات شود. در صورتی که پرداخت مهریه به صورت عندالمطالبه باشد و مرد توانایی پرداخت کل مهریه به صورت یک جا نداشته باشد نیز وی می تواند مهریه را تقسیط کند.

قانون مهریه
آنچنان که در مواد ۱۰۸۰ الی ۱۰۸۷ قانون آمده است، زوجین باید هر دو از مبلغ مهریه راضی باشند. این مسأله به حدی جدی است که در صورت عدم رضایت مرد از مبلغ مهریه (در مواردی که مهریه توسط خانواده ها تعیین می شود)، وی می تواند از پرداخت مهریه سر باز زند. در واقع طبق قانون، زن مالک شرعی و قانونی مهریه خود است و محدودیتی برای نوع مصرف آن ندارد. طبق ماده ۱۰۸۳، پرداخت مهریه می تواند به صورت قسطی انجام شود. همچنین در صورتی که مهر معلوم، عین معینی باشد که قبل از تسلیم معیوب بوده است، مرد ضامن عیوب و نواقص آن است. طبق قانون، زن حق این را دارد که در صورتی که مهر حال دارد، قبل از اخذ صداق از انجام وظایف خود در مقابل همسر امتناع نماید.

این امر مشروط به این است که زن قبل از گرفتن مهریه نسبت به وظایف خود قیام ننماید. البته در این حال نیز می تواند مهریه خود را دریافت کند. بعلاوه بر اساس قوانین مهریه زن و شوهر می توانند به صورت توافقی هیچ مهر صداقی را برای نکاح دائم خود در نظر نگیرند به شرط آنکه هر دو راضی باشند. اما باید بعد از عقد مهریه ای را تعیین نمایند. اگر در فاصله نکاح دائم و عقد، زن و مرد رابطه زناشویی داشته باشند، زن می تواند مهرالمثل دریافت نماید. حتی اگر زن و مرد مهریه ای را برای ازدواج خود در نظر نگیرند، قانون بنابر شرایط مبلغی را به عنوان مهر صداق برای ازدواج رسمی آن ها درج می کند.

منبع

برای ایجاد تبلیغات در سایت های خبری به صفحه رپورتاژ در وب سایت atgo.ir مراجعه نمایید.

ارائه خدمات تولید محتوا توسط بهترین شرکت تولید محتوا در تهران

ارائه خدمات فیشیال صورت توسط بهترین کلینیک زیبایی تهران

ارائه خدمات لیفت ابرو در بهترین کلینیک زیبایی تهران

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

اخبار استانها

پربازدید ترین خبرها

پربحث ترین خبرها