امروز قصد داریم که برای شما پلاستیک و سر آغاز آن را توضیح دهیم، پس پیشنهاد میدهیم که تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

پلاستیک قطعا از پرکاربرد ترین ماده هایی است که در جهان امروزی مورد استفاده قرار می گیرد، اهمیت پلاستیک را موقعی درک می کنید که نگاهی به دور اطراف خود بندازید! به هرجای خانه و یا محل کار که نگاه کنید محصولات و مواد پلاستیکی مختلفی را مشاهده می کنید که زندگی شما را احاطه کرده اند، از ظروف و لیوان پلاستیکی در آشپزخانه گرفته تا مواد پلاستیکی موجود در تلفن همراه شما و….

اما آیا تا به حال به این فکر افتاده اید که این ماده دقیقا از چه چیزی تولید می شود و چه انواعی دارد ؟ در این مقاله به صورت کامل به هر چیزی که مربوط به حوزه پلاستیک است می پردازیم، با ما همراه باشید.

تاریخچه پلاستیک

در سال 1862 بود که الكساندر پاركس در نمایشگاه بین المللی لندن اولین پلاستیك ساخته شده توسط بشر را معرفی كرد، این ماده به دو دلیل توسط مردم مورد قبول واقع شد، این دو دلیل اعم اند از : ضدآب بودن آن و تولید آن بدون استفاده از منابع طبیعی کمیاب !

البته با توجه به تکنولوژی پایینی که در سال 1862 در دست مردم بود، ویژگی های به ظاهر ابتدایی این ماده نیز برای مردم حیرت انگیز بود، مانند یک بار و چند بار مصرف کردن آن و هزینه کمی که برای خریدش نیاز بود.

کاربرد های پلاستیک

پلاستیک بدون شک در لیست برترین ماده های پرکاربرد در دنیای امروزی به حساب می آیند، پلاستیک و انواع آن در هر نوع صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند و به جرعت می توان گفت که کسب و کاری نیست که درش پلاستیک به کار نیاید!

از رایج ترین کاربرد های پلاستیک می توان به دسته بندی های گسترده زیر اشاره کرد :

  • منسوجات
  • درها و پنجره ها و اشیای ساختمانی
  • بسته بندی مواد غذایی
  • عایق الکتریکی و حرارتی
  • مبلمان
  • اتومبیل و قطعات خودرو
  • تجهیزات الکترونیک
  • لوازم و اتصالات منزل
  • لوله کشی
  • دکوراسیون خانه
  • از سوپرمارکت گرفته تا فروشگاه های زنجیره ای
  • طراحی و تولید لباس
  • همه جور تجهیزاتی

ضرر پلاستیک برای طبیعت

پلاستیک باوجود اینکه نقش بزرگی در تمام صنایع مطرح و غیر مطرح جهان دارد، ضرر های جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می کند که تا به امروز روشی برای حل این موضوع پیدا نشده است.

سالانه هزاران موجود زنده به دلیل رها کردن مواد پلاستیکی در طبیعت جان خود را از دست می دهند، نگاه به ظاهر ساده پلاستیک نندازید و گول آن را نخورید زیرا این ماده در حدود 100 تا 1000 سال زمان می خواهد تا در طبیعت بازیافت شود و این مدت بزمان برای بوجود آوردن انواع اقسام مشکلات و بیماری ها برای حیوانات کافی می باشد.

روزانه میلیون ها محصولی که درش پلاستیک به کار رفته تولید می شود و این رقم هر روز بیشتر و بیشتر می شود، بالا رفتن تعداد این محصولات تاثیر مستقیمی روی طبیعت دارد.

البته دانشمندان همواره در پی تولید ماده های پلاستیکی ای هستند که مدت زمان بازیافتتشان به یک درصد مواد اولیه الان کاهش می یابد اما برای این پیشرفت شاید سال های سال زمان لازم باشد.

انواع مختلف پلاستیک و پلیمر

پلاستیک ها بنابر کاربردی که دارند توسط مواد مختلفی تولید می شوند، در واقع هر یک از انواع پلاستیک مخصوص به یک کاری تولید می شود و مورد استفاده قرار میگیرد، در این بخش به معرفی انواع پلاستیک های موجود در سه بخش کلی خواهیم پرداخت :

پلیمر های عادی و معمولی

پلیمر هایی مانند پلی اتیلن، پی وی سی یا پلاستیک ABS ویژگی هایی شبیه به هم دارند و معمولا همگی در یک دسته بندی جای میگیرند، پلاستیک هایی که توسط این مواد اولیه تولید می شوند شامل موارد زیر می باشند :

  • پلی اتیلن
  • PVC
  • پلی پروپیلن
  • پلی استایرن
  • پلاستیک ABS

پلیمر های مهندسی

پلیمر های مهندسی به آن دسته از پلیمر های ترموپلاستیک گفته می شود که توانایی تحمل گرما و حرارت بالایی دارند، این پلاستیک ها می توانند در دمای بین 100 تا 150 درجه سانتی گراد دوام بیاورند.

در برخی از صنایع مقاوم بودن پلاستیک در برابر حرارت واجب می باشد و به همین دلیل نمی توان از پلیمر های معمولی در آن استفاده کرد، از معروف ترین پلیمر های مهندسی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • الاستومر ها
  • پلی آمید ها
  • پلی استال
  • پلی کربنات

پلیمر های فوق مهندسی

پلیمر های فوق مهندسی برای تولید باید از مراحل بیشتری عبور کنند، تولید این پلیمر ها توسط هر شرکتی امکان پذیر نمی باشد و تنها از پس شرکت های بزرگ و حرفه ای بر می آید. از نمونه این پلیمر ها می توان به تلقون و یا پلیمر پلی اتراترکتون یا PEEK اشاره کرد.

پلاستیک از چه چیزی تولید می شود ؟

مواد اولیه برای تولید کردن پلاستیک در چندین دسته بندی مختلف قرار می گیرد، پلیمر ها یک نوع درشت از مولکول ها هستند که به شکل فشرده و زیاد تکرار شده اند، این پلیمر ها انواع مختلفی دارد و هر کدام از این انواع برای یک موضوع مورد استفاده قرار می گیرد.

در این بخش به پنج تا از مهم ترین مواد اولیه که به کمک آن می توان پلاستیک تولید کرد می پردازیم :

پلی اتیلن ها

پلی اتیلن ها به دو صورت سبک و سنگین مورد استفاده قرار می گیرد، در ساختار صورت سبک این پلی اتیلن ها، اتم های کربن به جای اتم های هیدروژن مانند یک زنجیر به هم متصل شده اند، در صورت سنگین پلی اتیلن ها به صورت شاخه می باشند و به همین دلیل پلاستیکی که از این ماده ساخته می شود استحکام و کشش بالاتری نسبت به سایر پلاستیک ها دارد.

پلی پروپلین ها

پرمصرف ترین محصولات پلاستیکی از پلیپروپلین ها تولید می شوند.

پلی استایرن ها

این پلیمر در دسته پلیمر های مصنوعی قرار دارند و در سه نوع معمولی، مقاوم و انبساطی تقسیم می شوند، پلی استایرن از مونومر استایرن تولید می شود.

پلاستیک های مهندسی

پلاستیک های مهندسی از پلیمر های مهندسی برای تولید استفاده می کنند و قابلیت توانایی حرارت های بالا را دارند، این نوع پلاستیک به صورت گسترده ای در جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

پلی اتیلن ترفتالات

پلی اتیلن ترفتالات در صنعت چوب و نساجی کاربرد گسترده ای دارد و معمولا به نام پلی استر شناخته می شوند.

انواع پلی اتیلن ها در چه مصارفی مورد استفاده قرار می گیرند ؟

همانطور که اشاره کردیم پلی اتیلن ها کاربرد بسیار گسترده ای در زمینه تولید محصولات پلاستیکی دارند، در این بخش به محصولات مختلفی که می توان با استفاده از انواع پلی اتیلن ها ساخت خواهیم پرداخت.

پلی اتیلن سنگین EX3 :

در زمینه های سخت و دشوار مانند تولید لوله های فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.

پلی اتیلن های سنگین EX5 :

در زمینه تولید لوله های پلی اتیلنی و تولید نایلون و نایلکس کاربرد فراوان دارند.

پلی اتیلن های سنگین 0035 و BL3 :

این دو برای تولید محصولات کاربردی در آشپزخانه مانند قوطی و بطری های ریکا و شامپو و دستمال مورد استفاده قرار می گیرند.

پلی اتیلن های تزریقی 5620 ، 52518 و HI500 :

برا یتولید جعبه های سنگین و بطری های مقاوم مورد استفاده قرار می گیرند.

پلی اتیلن های سنگین 7000F و 5110 :

در مصارفی همچون نایلون و نایلکس و مشنبا مورد استفاده قرار میگیرد.

پلی اتیلن PE100 :

لوله های آبرسانی و فاضلابی از این نوع پلی اتیلن استفاده می کنند.

پلی اتیلن سنگین 3840 :

این پلی اتیلن برای تولید تانکر های آب مورد استفاده قرار می گیرد.

پلی اتیلن سنگین 5030 :

این پلی اتیلن نیز در زمینه تولید درب بطری و انواع گسترده قطعات پلاستیکی کاربرد دارد.

دسته بندی های پرفروش محصولات پلاستیکی

کریمی پلاستیک به عنوان معتبر ترین فروشگاه پلاستیک در شهر تهران شناخته می شود، ما در فروشگاه کریمی تمامی محصولات پلاستیکی مرتبط با خانه و آشپزخانه شما را به فروش می رسانیم.

در این بخش به معرفی پرفروش ترین محصولات فروشگاه کریمی می پردازیم، توجه داشته باشید که این محصولات همگی از جنس پلاستیک می باشند.

توجه داشته باشید که محصولات زیر توسط سه برند بازن، هوم کت و کارن تولید می شوند.

پلیمر چیست؟

پلیمر یا بسپار ، مولکول بسیار بزرگی است که از بهم پیوستن مولکولهای کوچک که مونومر یا تکپار نامیده می‌شوند، بوجود می‌آید. پلیمرها بطور عمده شامل عناصر کربن ، هیدروژن ، گوگرد ، فسفر و … هستند و با تغییر اندازه مولکول ویژگیهای پلیمر هم تغییر می‌کند. نقطه ذوب ، استحکام و خصوصیات فیزیکی دیگر پلیمر ، تابع اندازه و ابعاد مولکول (طول زنجیر) می‌باشد.
تولید پلاستیکها پس از شناخته شدن شیمی پلیمر ، بسرعت گسترش یافت و پلاستیکهای مهم و تجارتی زیادی تولید شدند. از سال ۱۹۵۰ به بعد ، تولید پلاستیکها شتاب روز افزونی گرفت و موادی سخت و مقاوم در برابر گرما با کاربردهای مخصوص ساخته شدند.

ویژگیهای مواد پلاستیکی

یک ویژگی مهم مواد پلاستیکی در صنعت ، فرآیند پذیر بودن یا Processible بودن آن است. اگر ماده‌ای قابل ذوب یا قابل حل باشد، در صنعت قابل استفاده است و گرنه نمی‌توان از آن استفاده صنعتی کرد. چون نمی‌توانیم آن را برای تهیه مواد بکار ببریم.
ویژگی سلولز و نیترات سلولز

سلولز نه قابل حل و نه قابل ذوب است و قبل از ذوب تجزیه می‌شود. پس فرآیند پذیر نیست. اما نیترات سلولز هم قابل حل و هم قابل ذوب است. یعنی وایسا هیکات ، سلولز فرآیند ناپذیر را به نیترات سلولز فرآیند پذیر تبدیل کرد.
ویژگی استات سلولز

نیترات سلولز ایراداتی دارد. از این رو تلاش برای جایگزین کردن یک پلاستیک دیگر به جای آن آغاز شد. در سال ۱۹۰۸ مایلز استات را تهیه کرد که هم مزیت نیتروسلولز را دارد و هم کارکردن با آن آسانتر است و خطرات کمتری دارد.
اولین پلاستیک سنتزی

اولین پلاستیک سنتزی ، رزین فنل- فرمالدئید بود که در تلاش برای ساخت مواد پلیمری کاملا سنتزی ، در سال ۱۹۰۷ لئو بلکند موفق شد از متراکم کردن فنل با فرمالدئید ، رزین فنل فرمالدئید را که بعدها تحت عنوان بالکیت (بعنوان محصول نهایی) نامیده شد، تولید کند. این رزین هم در محیطهای اسیدی و هم قلیایی قابل تهیه است.

ابزار های پلاستیکی آشپزخانه

ابزار های پلاستیکی آشپزخانه از مهم ترین و کاربردی ترین محصولاتی است که به درد هر خانواری می خورد، با سفارش محصولات پلاستیکی هم کیفیت را به خانه خود بیاروید و هم هزینه کمتری پرداخت کنید.

در لیست زیر چهار تا از پرفروش ترین محصولات پلاستیکی مرتبط با ابزار های آشپزخانه را مشاهده می کنید، در صورت بروز هر گونه سوال با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

منبع :پلاستیک چیست

برای ایجاد تبلیغات در سایت های خبری به صفحه رپورتاژ در وب سایت atgo.ir مراجعه نمایید.

ارائه خدمات تولید محتوا توسط بهترین شرکت تولید محتوا در تهران

ارائه خدمات فیشیال صورت توسط بهترین کلینیک زیبایی تهران

ارائه خدمات لیفت ابرو در بهترین کلینیک زیبایی تهران

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

اخبار استانها

پربازدید ترین خبرها

پربحث ترین خبرها